Ali Yeşildağ: "Ben dahil ihale alan 8 firma vardı. Hepsinin %50 ortağı Tarım Bakanı Mehdi Eker'di.

Erdoğan'ın kasası Yeşildağ ailesinin kilit ismi Ali Yeşildağ'dan ifşalar. Erdoğan'ın birinci halkasından bir isim ilk kez ifşaatlarda bulunuyor. Sedat Peker ya da Muhammed Yakut videolarından farklı olarak Ali Yeşildağ doğrudan Tayyip Erdoğan'ın içinde olduğu vurgunlar, çökmeler ve suçlarla ilgili bizzat kendisinin de dahil olduğu olayları anlatıyor.

Serinin ilk videosunda Ali Yeşildağ, Tayyip Erdoğan'ın tek seferde 1 milyar dolar vurgun yaptığı Antalya Havalimanı İşletmesi ihalesini anlatıyor. Çelebi Holding'e nasıl kumpas kuruldu? 5 Milyar Dolar teklif vermeye hazır Çelebi Holding'e Erdoğan has adamı Mücahid Arslan ve Ali Yeşildağ'la birlikte nasıl kumpas kurdu? Devlet 5 milyar dolar gelirden olurken, ihale 3 Milyar Dolara Erdoğan'in milyarder yaptığı İbrahim Çeçen'e nasıl verildi? Aradaki farktan 1 milyar doları Erdoğan nasıl cebine indirdi? Halk 2 milyar doları nasıl kaybetti? 

 ALİ YEŞİLDAĞ-1: TAYYİP ABİYLE 1 MİLYAR DOLARLIK VURGUN

Birinci ağızdan şahitleriyle kanınızı donduracak vurgun tüm kumpas detaylarıyla Ali Yeşildağ'ın kendi ağzından anlatılıyor.

Ali Yeşildağ, Erdoğan'ın kasası olarak bilinen Hasan Yeşildağ'ın kardeşi. Hasan Yeşildağ, Erdoğan cezaevine girdiğinde küçük bir suç işleyerek cezaevine girip Erdoğan'ın korumalığını yapan isim. Hasan Yeşildağ ayrıca gazeteci Abdi İpekçi suikastini Mehmet Ali Ağca ile birlikte yapan kişiydi. Sedat Peker de Hasan Yeşildağ'ın bir dizi suçunu ifşa etmiş ve "Deyyus-u Ekber" diyerek Yeşildağ'ın Erdoğan için ne kadar önemli bir kişi olduğunu anlatmıştı.  

ALİ YEŞİLDAĞ 2.VİDEO [BAKANLARLA BİRLİKTE BAKANLIĞI SOYDUK] 

Bu Ülkede Tarımı Bitiren Mehdi Eker Bu adamın dediğini ben Yıllardır paylaşıyorum La

Bu Adamın söylediğini anlamadınız siz sanırım. 2009dan bu yana süren hala devam eden tarım politikası filan yok ortada hala mercimeği fasulyeyi dahada pahalı almaya devam edeceksiniz diyor. Biz hala bu işin parasını yiyoruz dedi ama işi üretsek bir sürü bahane uydurup yapmadık onun yerine pahalı pahalı ithal ediyoruz bizim memleketin tarıma yatırdığı para bizim cebimizde diyor.

Neden pahalı yediğinizi merak ediyor musunuz? Mehdi Eker’le başlayan soygun

Erdoğan'a yakın Yeşildağ ailesinin üyesi Ali Yeşildağ’ın ikinci ifşa videosunu yayınladı. Yeşildağ bu kez Tarım Bakanı Mehdi Eker’le birlikte Tarım Bakanlığı'nı nasıl soyduklarını anlattı.

AKP iktidarı döneminde 11 yıl Tarım Bakanlığı yapan Mehdi Eker’le yüzde 50 ortak olduğunu kaydeden Ali Yeşildağ, ithal et ve bakliyat kararının sadece birkaç kişinin zengin edilmesi için alındığını söyledi.

Avrupa Birliği’nin, Türk tarımını geliştirmek ve gıda sorununu çözmek için verdiği 3.5 milyar doların biri kendisine ait 8 firma tarafından nasıl iç edildiğinin detaylarını paylaşan Yeşildağ, Tarım Bakanlığı’na iş yapan firmaların yarı hissedarının Mehdi Eker olduğunu dile getirdi.

Ali Yeşildağ, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Mehdi Eker’in altından bakanlık koltuğunu almasını ise şu sözlerle anlattı: “Tayyip abi tek başına yemeyi sevmez, Mehdi Eker’i gönderdi şimdi bütün işler Tayyip abinin elinde, reis o.” 

ALİ YEŞİLDAĞ 3.BÖLÜM | TAYYİP ABİNİN 1 MİLYAR DOLARLIK OTELİ


 

Yorumlar